Hovedside ] [ Nyhetsarkiv ] Historikk ] Trening ] Stevner ] Medlemsinfo ] Styret ] Utdanning ]

ETT GULL OG EN 5.-PLASS I VÅRSPRETTEN

Levanger Judoklubb stilte med 5 deltakere da Oslo Judo Klubb arrangerte Vårspretten 8. mars. Stevnet er Norges største barne- og ungdomsstevne, og omkring 300 deltakere fra 27 forskjellige klubber skapte liv og røre i KFUM-hallen på Ekeberg. Det var som ventet mange deltakere i ungdomsklassene, og det skulle vise seg at det ikke ble noen medaljer med hjem til Levanger her. Petter T. Johansen sikret seg likevel en respektabel 5.-plass.

I klassen for barn var Alfred Solli Rønning først i ilden, og han vant lett sine 3 kamper. Alfred ville sikkert hevdet seg godt hvis han hadde stilt i ungdomsklassen, men barneidrettsbestemmelsene tillater dette bare i lokale stevner.

Jan Erik Lund er førsteårs ungdom. Han var den klart letteste i 38-kilosklassen og fikk det tøft, men gjennomførte greit. Jan Erik gikk bedre for hver kamp.

Frode Rendum gikk i 55-kilosklassen for ungdom. Han tapte første kamp mot klassens letteste, Islam Tsjaroev, som vant klassen med 19 utøvere. Tsjaroev viste seg å være en imponerende utøver. Frode fikk med seg en kamp til i rekvalifiseringa og tapte knepent.

I 60-kilosklassen for ungdom møtte Petter Thorsø Johansen i sin første kamp en utøver som tilsynelatende var mye tyngre. Etterpå viste det seg at utøveren hørte til i klassen over, og Petter vant derfor på walk-over. Neste kamp vant Petter. Deretter tapte han puljefinalen og siden det samme i bronsefinalen. Resultatet til slutt ble likevel en 5.-plass, og Petter og øvrige LJK-ere var fornøyd med det.

Ole-Johnny Westrum hadde ikke marginene på sin side i dette stevnet. I 66-kilosklassen for ungdom gikk han 3 kamper som endte med tap, men kampene var så jevne at han godt kan slå motstanderne i neste stevne.

Pål Kristian Aune fra Namsos gikk i samme klasse som Petter T. Johansen (-60). Pål tapte sin første kamp og fikk dessverre ikke flere. Ole Anders Valseth, også Namsos, gikk 4 kamper og fikk sølv i en jevn 81-kilosklasse for ungdom.

Ferden til Oslo gikk på tradisjonelt vis med buss, og deltakerne fra Namsos og Trondheim Judokwai reiste i sammen med LJK. Bussturen startet fredag ettermiddag, og det ble to overnattinger i KFUM-hallen før bussen søndag morgen gikk nordover til Levanger.