Hovedside ] [ Nyhetsarkiv ] Historikk ] Trening ] Stevner ] Medlemsinfo ] Styret ] Utdanning ]

  Sundsvallscup II 17. desember 2005

Tro mot tradisjonen ble det også i år førjulstur til Sundsvallscup. Ekstra gledelig var det at hele 5 trønderske klubber var representert og fylte opp bussen med 32 utøvere samt 16 ledere, foresatte og supportere.

Vi reiste fra Trøndelag ved 14-tiden fredag og etter en liten stopp ved Mc Donald utenfor Østersund gikk turen direkte til Sundsvall. Vi var framme 21.30 og etter innveiing og registrering gikk vi til ro i Judo Sundsvalls store dojo.

     

NÆRMERE 300 UTØVERE
Allerede før kl. 7 lørdag morgen var de fleste ute av soveposene. Nærmere 300 utøvere fordelt på 5 trønderske og 17 svenske klubber var påmeldt. Først ute var som vanlig barneklassene og vi registrerte at de trønderske representantene var fullt på høyde med sine svenske konkurrenter. I vårt naboland er enkelte teknikker forbudt i barneklassene. Selv om det var trent på alternativer i forkant ble det litt uvant til å begynne med, men etter hvert gikk det seg til.

Sundsvallscup er ideelt på flere måter. Man kan f.eks. velge mellom 3 forskjellige nivåer å meldes på i, nybegynnere (1), avansert (2) og elite (3). På den måten kan også helt ferske nybegynnere få oppleve en viss grad av mestring.

    

12 TRØNDERSKE MEDALJER
De trønderske utøverne kan også være bekjent av innsatsen i de øvrige aldersklassene. I ungdom ble det gull til Steinkjers Kjell Ove Verstad, sølv til Marius Ørbog, Trondheim, Synøve Holm Årsandøy, Namsos og til Levangertrioen Maja Engløkk, Ørjan Larsen og Ole-Johnny Westrum. Det ble fire trønderske ungdomsbronser ved Ina Iversen, Trondheim, Egil Holm Årsandøy, Namsos og Levangergutta Stein Oddvar Sæthe og Jan Erik Lund.

I juniorklassen besørget Trondheimspia Tonje Mathisen for Trøndelags andre gullmedalje mens Levangers ungdomsutøver Ole-Johnny Westrum også kapret en sølvmedalje i juniorklassen. Kun nevnte Tonje Mathisen av trønderne deltok i seniorklassen der det ble en sterk andreplass.

    
JULEGAVEHANDEL
Under- og like etter stevnet tok de fleste en tur på byen og fikk bl.a. gjort noen julegavekjøp. Deretter gikk vi i spredt orden til ei "pizzasjappe" som ligger ca 1 km unna dojoen. Noen ymtet frampå om å ta bussen, men etter en lang dag i judohallen hadde nok alle godt av den lille spaserturen.

Det har blitt til at vi overnatter i dojoen i stedet for å kjøre slitne heim på lørdagskvelden. Den andre kvelden har vi hallen for oss selv og det har blitt en fin anledning for utøvere, ledere og foresatte fra de trønderske klubbene til å bli enda bedre kjent med hverandre. Eva & co hadde med kjærlig hånd pakket godteposer til hver enkelt i troppen. På hver pose hadde hun skrevet en strofe fra en julesang og for å få sin pose skulle man si fram den påfølgende strofen. Litt overraskende viste det seg at kunnskapen om de tradisjonelle julesangene var utrolig slette, spesielt blant den yngre garde. Her har noen en jobb å gjøre. For ikke å brenne inne med en haug godteposer gikk vi følgelig betraktelig ned på kravene.

 

STRÅLENDE FORNØYD REISELEDER
Søndag morgen gikk turen heimover. Noen tittet på film, mens en god del slumret seg heimover mot en velfortjent juleferie. Utpå ettermiddagen og kvelden var alle kommet velberget hver til sitt.

Disse førjulsturene til Sundsvall blir mere og mere populære og vi ser ikke bort fra at vi neste år må sette opp 2 busser.

Til slutt vil jeg si til de som var med i år at det igjen har vært en fryd å reise sammen med dere. Vi er heldige som har slik en fin generasjon med ungdommer i klubbene våre. Til dere alle; en fredfull jul og et løfterikt godt nytt år.


 

Med hilsen
Johnny L.

Resultater

 

BARN

 
Hans Marius (rød) Ivar Sollie Rønning (t.h.) Stian Anders Ward (t.v.)
 
Premier Premier  
 

UNGDOM

 
Maja Engløkk (t.v.) Ivar Sollie Rønning (t.h.) Jan Erik Lund
Jan Erik Lund (t.h.) mot
svensk mester
Ina Iversen (t.h.) Maja Engløkk holder
som bare det!

Ole-Johnny (t.h.) og
Joakim Dvärby

Stein Oddvar Sæthe (blå)

Ørjan Larsen (t.v.)
 
Bronse til Brage,
TJKw
Bronse til Ivar S. Rønning Gull til Kjell Ove Verstad,
SJK
Sølv til Maja Engløkk Sølv til Marius, TJKw og
bronse til Jan Erik Lund LJK
Sølv til Ole-Johnny Westrum, LJK,og bronse til Egil Aarsandøy, NJC
   
Bronse til Stein Oddvar Sæthe

JUNIOR

 
Ole-Johnny Westrum (t.v.) og Jaokim Dvärby Ole-Johnny Westrum (t.v.) og Niklas Wangberg Sølv til Ole-Johnny Westrum
 
Sølv til Ørjan Larsen

SENIOR

Gull til Tonje Mathisen, TJKw
 
Håkon Leksås og Ron Vervaat

SOSIALT

Sølv til Tonje Mathisen
Levanger JK Levanger  og Steinkjer JK Namsos JC
Trondheim JKw Ole-Johnny og "flammen" Eva Isaksen med godteposen
I dojoen om kvelden Jon Åge Ward er litt trøtt, men våkner av den ekle blitzen
Stig Inge Ahlqvist Supportere Vår egen tolk og fotograf

24.12.2005
Til toppen