Hovedside ] [ Nyhetsarkiv ] Historikk ] Trening ] Stevner ] Medlemsinfo ] Styret ] Utdanning ]

 

SØLV TIL VIDAR LUND OG BRONSE TIL CHRISTIAN TOLDNES OG ØRJAN LARSEN I NM

Levanger Judoklubb lyktes å få med seg tre medaljer fra NM i Ålesund 7.-8. oktober. I senior ble det sølv til Vidar Lund i -73 kg og bronse Christian Haugan Toldnes i +100kg. Ørjan Larsen sørget for at det ble bronse i ungdom i +81 kg. Lund vant alle sine innledende kamper med 10 poeng og hadde naturlig nok store ambisjoner om å nå norgesmestertittelen i 73-kilosklassen. I semifinalen ble det også 10 poengs seier. I finalen møtte han Jarle Ladstein fra NTNUI som han hadde slått i innledende kamp. I finalen ble det altså revansje for Ladstein. Sølvmedaljen er likevel beste resultat hittil i senior-NM for Vidar og han har derfor god grunn til å være fornøyd.

                

Christian Haugan Toldnes hadde ansvar for å forsvare LJKs ære i den tyngste vektklassen ettersom Egil Kvåle ikke stilte i år. Selv om Christian har gått ned mange kilo siden NM i fjor, skulle det vise seg at han med sine 105 kilo ville være med og kjempe om medaljene i +100-kilosklassen. Den kampen som avgjorde bronsen, ble en ipponseier mot Bue Horgen fra BK. Dermed ble det første NM-medalje for Christian og vi har ingen grunn til å tro at det er den siste.

Ørjan Larsen hadde valgt å gå i +81 kg, selv om han bare var et par kilo over og ville risikere å møte motstandere som var en god del tyngre enn seg selv. Ørjan har bronse fra NM i fjor i samme klasse og siktet på høyere plassering i år, og spesielt hadde han tenkt å gi Lars Petter Holst (Ippon JK) stor motstand. Det gikk ikke helt som Ørjan planla, Holst slo alle i klassen med 10 poeng. Før kampen mot Eirik Brandsnes (Asker JK) visste Ørjan at en seier her ville føre til bronse. Ørjan hadde god kontroll over kampen og vant på yuko (5 poeng).

Stein Oddvar Sæthe konkurrerte i junior -66 kg. Det lyktes ham ikke å komme videre fra innledende pulje, men alt i alt viste kampene at han er i god utvikling. Det samme gjelder Jan Erik Lund, ungdom A -55 kg. Han fikk til flere gode skåringer, men det ble altså ikke nok til plassering. Amin Rajabi gikk i ungdom A -73 kg. Han var optimistisk på forhånd, men erfarte at motstanden ble for stor og ble uplassert. Eirik Lein Strand representerte LJK som dommer.


De nordtrønderske klubbene Nærøy og Namsos sikret seg også edle NM-medaljer. Det ble gull til Synøve Holm Årsandøy i ungdom A +63 kg og sølv i junior -70 kg. Aril de Vries fikk sølv i både junior -81 kg og senior -81 kg. Sølvmedalje ble det også til Erik de Vries i ungdom +66 kg. Nærøys medaljer var det Maren Mardal Haug med sølv i ungdom B -52 kg og Ragnar Øren med sølv i ungdom B -38 kg som sørget for.

Resultater hos Norges Judoforbund
Bilder i bildegalleriet

09.10.2006 S.J.
Til toppen