Hovedside ] [ Nyhetsarkiv ] Historikk ] Trening ] Stevner ] Medlemsinfo ] Styret ] Utdanning ]

 

GULL TIL INGJERD C. SKOGMO OG SØLV TIL ØRJAN LARSEN I NORDISK MESTERSKAP

Nordisk mesterskap ble arrangert 13. mai i Drammenshallen av klubbene Krokstad Judoklubb og Drammen Judo Club. Stevnet foregikk over tre kampareal, og var preget av høyt sportslig nivå. Det samme kan ikke sies om organiseringen, som med mye rot og unødvendig venting underveis påvirket samtlige utøvere, blant annet ved at alle kamptider ble avkortet med 1 minutt allerede fra stevnestart. Gjengen fra Levanger gjorde det likevel svært godt, med gull til Ingjerd Camilla Skogmo som beste resultat.

FINSK MOTSTANDER FOR INGJERD CAMILLA SKOGMO
Ingjerd møtte bare 1 motstander denne gangen, finske Vivre Leinonen. Kampen lå lenge an til å bli avlyst, da stevnet i sin helhet var i ferd med å bli nærmere 2 timer forsinket, og Levangertroppen hadde fly å rekke. Solid lobbyering, over flere timer, førte til at den ble fremskyndet til klokka 17:30. Klokka i hallen viste likevel 18:10 før kampen endelig var i gang, men den som ler sist ler best, og Ingjerd hadde smilet på plass etter 3 minutter på matta. Det ble en skikkelig arbeidsseier, hvor Ingjerds 5-poengs scoring (Yoko), relativt tidlig i kampen, viste seg å bli avgjørende.

    

ØRJAN LARSEN TROSSET SKULDERSKADE
Ørjan Larsen tok inn en glimrende sølvmedalje i Ungdom gutter -81 kg. Levanger-gutten stilte på Nordisk med en skulderskade fra Åpent TM 22. april, noe som i utgangspunktet gjorde ting mye mer spennende enn supportergjengen ønsket. Til tross for store smerter kjempet Ørjan inn en Ippon med Sumi Otoshi, og gikk altså seirende av matta. I neste kamp møtte han Lars Petter Holst fra Ippon, forøvrig samme motstander som Ørjan møtte da skulderskaden inntraff. Lars Petter har et sterkt grep som gjorde vondt verre med skuldra, og Ørjan måtte se seg slått etter nærmere 2 minutter. Veldig godt resultat, alt tatt i betraktning, og vi gleder oss til alle skader er leget, og Ørjan kan komme tilbake i full trening igjen utpå høsten.

7.-PLASS TIL VIDAR LUND
Vidar Lund fikk 7. plass i senior menn -66 kg. Denne vektklassen ble av mange på forhånd omtalt som den hardeste, med flest utøvere og generelt høyt nivå. Klassen ble kjørt i rent cup-system med rekvalifisering. Vidar hadde ingen motstander i første runde, og tapte sin første kamp i andre runde mot finnen Jarno Rauhala, som gikk videre og tok bronse. Det ble rekvalifisering og Vidar vant sin andre kamp for dagen med Waza Ari. Dermed var 7. plassen sikret, noe som også ble stående som sluttplassering da Vidar tapte siste kamp mot svensken Daniel Lenart, som endte opp på 5. plass. Nordmannen Albin Dahl viste seg frem, og finalen mellom ham og Niko-Tapio Niemela var på mange måter FINALEN blant publikum. Dessverre kom Albin til kort, men 2. plass i denne klassen vitner om veldig høyt nivå.

UPLASSERT FOR OLE-JOHNNY WESTRUM
Ole-Johnny Westrum er nok den som hadde minst å glede seg over blant våre deltakere. Han endte opp uplassert i sin klasse, Junior Herrer -90 kg. I denne vektklassen ble det brukt ny type kampskjema, som uten veiledning var svært vanskelig å tolke, spesielt da det i tillegg manglet to navn på skjemaet. Laglederne fant likevel til slutt ut av systemet, men uten å kalkulere inn at utøvere som ikke stod oppført, likevel skulle delta. Ole-Johnny gikk en svært jevn første kamp, og det manglet ikke mye på at han kom seirende utav den. Ippon til motstanderen kom på kontring av Levangerguttens favoritt; Drop Seoi Nage. I andre kamp møtte Ole-Johnny svensken Joakim Dvarby, som virket i storslag denne dagen, og som også endte opp som Nordisk Mester til slutt. Svensken vant med Ippon. En skuffet Ole-Johnny gikk rett i garderoben, da alle oppførte motstandere var unnagjort. Etter varm dusj og rene klær og nærmere 45 minutter, kom Ole-Johnny ut i hallen igjen til meldingen om at fjerdemann i puljen var neste kamp!! Vedkommende hadde ikke gått en eneste av sine kamper, og så vidt vi kunne oppfatte hadde ingen av de andre motstanderne fått walkover på denne utøveren heller. Han stod altså ikke oppført i kampskjemaet. Likevel insisterte arrangøren på at det var kamp, og det var da umulig å motivere seg for denne. Motstanderen vant sin eneste kamp på walk-over, en skandale! Dette var for Levangers del den verste konsekvensen av måten stevnet ble gjennomført på.

15.5.2006 Christian Haugan Toldnes

Resultater
Til toppen