Hovedside ] [ Nyhetsarkiv ] Historikk ] Trening ] Stevner ] Medlemsinfo ] Styret ] Utdanning ]

 

2 SØLV OG 1 BRONSE I 830-CUP 

Det er noen år siden sist vi kjørte buss til 830-cup på Kongsberg, men sist fredag kl. 13 la vi i vei på de knappe 70 milene, med Jan Eirik Westrum som sjåfør som sist. Fra Levanger var vi 3 lagledere, 8 utøvere og en dommer og i Trondheim kom det til en leder og 7 utøvere. Westrum hadde leid en 30-seter fra Lenes Bussreiser, så det var ganske god plass. Vi tok oss god tid sørover med bl.a. en times spisestopp på Hanestad. Like etter Oslo fikk vi en telefon fra dommer Arild Maka fra Sandnes Jk. Han var på bussen Timexpressen på vei til Kongsberg. Han lurte på om han kunne sitte på med oss den siste biten til hallen i Kongsberg. Etter mye fundering og forklaring om hvor de to bussene var i forhold til hverandre begynte terrengbeskrivelsene fra Maka å stemme underlig godt med det vi så framover og snart viste det seg at ekspressbussen lå bare noen hundre meter foran oss. Vi la oss på hjul og plukket opp ektrapassasjeren ved busstoppen i Drammen og så var vi ikke Maka-lause lenger.


U17 -66 kg: Jørgen Ruiz Garcia (t.h.) mot Alexander Gård, Ippon Jk. Det ble sølv til Jørgen og gull til Alexander.

Litt før midnatt var vi vel framme ved Kongsbergshallen og ble møtt av arrangørens nattevakt som viste vei til BK-Judos dojo der vi skulle sove. Der var det allerede noen som hadde gått til ro, så her var det bare å være stille og komme seg i sekken.

Dette var en grei plass å sove. Dojoen er i samme bygg som stevnehallen, men adskilt fra den, så vi kunne slappe av helt til 8-tiden. Deretter gikk det greit unna. Barneklassene var i gang før kl. 10 og før 10.30 var alle ungdommer og juniorer innveid og klare for kamp. Jørgen E. H. var tidlig i dommernes konfimasjonsdress og møtte på dommermøtet allerede kl. 9. det var relativt få dommere, så Jørgen og kollegene skulle få mer enn nok å gjøre.

Resultatene er vist andre steder, men tar allikevel med noen hovedtrekk her. Først ute var U15 Gutter -55 kg der vi hadde med både Henrik, Sondre og Iver T. Med 10 deltagere ble det to puljer og vi må si at Sondre var uheldig med trekningen denne gangen. Han kom i samme pulje som Henrik og Islam Shaipov fra Sandnes, de to aller største favorittene. Selv om Sondre kjempet tappert kom han ikke videre fra de innledende kampene. Iver var i den andre puljen, som utvilsomt ikke hadde like sterke utøvere. Men som klassens yngstemann ble det litt for tøft for Iver å komme videre også. Men det var nære på at han fikk seier mot en fra Ippon, men Bærumsutøveren rodde det i land til slutt. Ippontrener Vidar uttalte etterpå at Iver hadde noen fine teknikker som virkelig var noe å bygge på og vi håper at det inspirerte litt. Tatt i betraktning at Iver ikke har hatt anledning til å trene så mye i høst var dette bra. Med en walk-over seier ble det heller ikke bare tapte kamper.

Henrik hadde vunnet sine kamper til han møtte Shaipov i siste innledende. Da var semifinaleplassen allerede sikret og det gjorde ikke så mye at Shaipov seiret. I semifinalen møtte Henrik en fra Ippon og var snart klar for finale mot Shaipov som vant den andre semien. Henrik nærmer seg den gode Sandnesgutten, og de går alltid jevne kamper. Finalen mellom de to ble intet unntak og igjen ble det avgjort på "Golden Score" og igjen var det unge Islam som trakk vinnerloddet. Men en sølvmedalje skal man ikke kimse av på en dag da Henrik selv syntes han var litt uggen.


                                          Henrik Reitan kjører et angrep

For å omskrive en kjent talemåte så var Ingebjørg eneste høne i Levangers haneflokk. Hun deltok i U17J i en klasse sammenslått med utøvere fra -57, -63 og -70 kg. Ingebjørg brukte bare 8 sekunder på å beseire ei jente fra Stavanger. Deretter ble det jevn kamp mot Mia fra Trondheim. De gikk tiden ut, men Mia fikk de nødvendige poengene som avgjorde til hennes fordel. De øvrige motstanderne var både større og mer rutinerte, så Ingebjørg kan være godt fornøyd med 5. plassen og 3 norgescuppoeng.


                Ingebjørg Holbø (t.v.) i kamp mot Mina Husby, Trondheim Jkw

I U17 Gutter -66 hadde vi Jørgen R. Garcia. I den første kampen møtte han Alexander Gård fra Ippon. Det ble en jevn og hard kamp. Gård var vanskelig å komme inn på og var relativt passiv, men i følge dommerne var det innenfor reglementet og når Jørgen ikke fant en god teknisk løsning på det, så endte det med tap i første kamp. De øvrige ble vunnet relativt kontrollert og Jørgen kunne smykke seg med nok en sølvmedalje.

Nå var det de større guttas tur. Iver F. N. og Ola stilte i U17 Gutter -73 kg. Det var en klasse med høyt nivå som ble vunnet av regjerende norgesmester Aleksander Fossan fra Steinkjer. Iver har trent ganske bra i det siste men fikk her slite for å få uttelling. Tross god kjemping ga det ikke uttelling i plasseringer, men det er alltid en neste konkurranse å se fram mot. Ola kom til semifinale der det ble tap mot Kristian H. Storli fra Ippon. Dermed nok en medalje på Ola, bronse denne gangen.


                                                   Ola Løvrød skårer ippon

Nils Robin har nå bikket over 73 kg og må gå i -81 kg. men vi hadde fått signaler om at det kun var to i klassen og at de ble slått sammen med -73. Dessverre var det en av 73-gutta som ikke greide vekta og dermed var de 3 i -81 og offisiell klasse. Det ble 2 knallharde kamper på Nils Robin. I den siste kampen hadde han seieren i lomma, men så fikk motstanderen inn en teknikk, nok til å gå forbi ved kampens slutt.

Sjelden ser man noen så nære gull eller sølv uten å få noe som helst annet enn hederlig omtale. Men også i slike situasjoner må man plukke fram det positive og ta det med videre. Her var det så mye positivt at det kan snu allerede i neste stevne.

Etter anbefaling fra landslagstreneren ville Henrik og Ola også delta i henholdsvis U17 og U20 (junior). Henriks klasse hadde 11 deltagere, så det ble cupskjema. Vår unge kjemper kom helt til bronsefinalen før han måtte gi tapt og dermed ble det en respektabel 5. plass i den eldste ungdomsklassen. Samme plassering oppnådde Ola i juniorklassens oppgjør i -73 kg. Han stilte her uten forventningspress, mest for å få mere kamperfaring og slik sett var 5. plassen godt betalt.

Arrangøren hadde noen forsinkelser underveis, tok inn dette igjen og premieseremonien startet som planlagt 17.45. Deretter gikk det slag i slag med dusjing og pakking og etter den vanlige ventingen på Mia og Fredrikke ga vi oss i vei til et spisested som Westrum hadde plukket ut tidligere på dagen. Det ble Sidney, en kebabsjappe i sentrum. Våre venner fra Trondheim rynket på nesen og trakk seg unna til Peppes som var mere etter deres smak. Tross noe kummerlige sitteplasser var både mat og service førsteklasse på Sidney. Da vi var gode og mette var det tid for å begi seg til bussen. Trondheimsgjengen kom også ruslende med sine pizzaer etter hvert og til slutt var alle ombord i bussen, også Mia og Fredrikke. Rundt kl. 20 ble kursen satt mot Oslo.

Omkring et sted som kalles Miklagard skulle vi ta en lengre pause ved en servicestasjon, men før det måtte vi gjøre en liten mikrostopp, eller, det var meningen. Enkelte tok seg riktig så god tid på toaletter og hva det nå var, men etter en knapp halvtime var alle 20 på plass igjen, også Mia og Fredrikke.

Turen nordover er ikke mye å skrive om. Vi så snurten av 3-4 rever, en jaguar (78-modell) og et usikkert antall østerdøler. Forøvrig gikk det i dvd-filmer og Nattønsket på NRK 1.

Intet oppsiktsvekkende ble registrert. Noen tok en liten dupp mens andre fikk med seg en mye større sådan. Etter hvert begynte det å tikke inn meldinger fra trette foresatte som lurte på ankomsttider for Trondheim og Levanger. I tidsangivelsen var det en stund litt forvirring p.g.a. at klokken skulle tilbake til normaltid den natten, men snart var alt under kontroll. Vi har ikke hørt at noen er savnet, så vi antar at alle ble berget vel heim ved reisen slutt.

Dette var ikke første gang vi var på tur med våre venner fra Trondheim og vi håper at det heller ikke ble den siste. Det er en fryd å reise på tur med både dem og våre egne håpefulle. Uten å ville stigmatisere noen hører vi rett som det er om lignende turer som blir ødelagt av rampete og utagerende oppførsel. Det er heldigvis en verden vi ikke har noen kjennskap til. Slik er det bare og det skal vi sette pris på.

Helt til slutt vil jeg takke for en fin tur og håper mange av dere blir å finne på bussen til Sundsvall i desember.

Johnny

Flere bilder i galleriet

RESULTATER

Arrangør: BK-Judo

Norgescup, Kongsberg 24.10.09

U15 Jenter -48 kg(NCup)
1 Michelle Harefallet TX-JUDO Fredrikstad
2 Anne Sophie Stephansen Ippon Judoklubb
3 Synne Anderssen Stavanger Judoklubb

U15 Jenter -52/57/63 kg(NCup)
1 Madelene Rubinstein TX-JUDO Fredrikstad
2 Fredrikke Roaldseth Trondheim Judokwai
3 Lena Myklebust Ippon Judoklubb
4 Hanne Pettersen TX-JUDO Fredrikstad

U15 Gutter -32/38 kg(NCup)
1 Ben Benarik Stavanger Judoklubb
2 Jørgen Winther-Jacobsen Ippon Judoklubb
3 Jon Laugen Ringerike Judoklubb
3 Kristoffer Dolvik Steinkjer Judoklubb

U15 Gutter -42 kg(NCup)
1 Jesper Grude Ippon Judoklubb
2 Børge Pahlm BK-Judo
3 Åsmund Bottolfsen Ringerike Judoklubb
3 Harald Tryti Rieber             Asker Judo Club

U15 Gutter -46/50 kg(NCup)
1 Nicolai Johnsen Ippon Judoklubb
2 Herman Hermansen Sandes Judoklubb
3 Konrad K Sandvik BK-Judo
3 Sture Aursnes Ippon Judoklubb
5 Jan Roger Strøm Steinkjer Judoklubb
5 Linus Vinje TX-JUDO Fredrikstad

U15 Gutter -55 kg(NCup)
1 Islam Shaipov Sandes Judoklubb
2 Henrik A. Reitan Levanger Judoklubb
3 Jonas Møller Ippon Judoklubb
3 Jørgen Grødem Ippon Judoklubb

U15 Gutter -60 kg(NCup)
1 Petter Austad Ippon Judoklubb
2 Matias Kollerud Krokstad Judoklubb
3 Øyvind Klyve Asker Judo Club
4 Christoffer Gård Ippon Judoklubb

U15 Gutter -/+66 kg(NCup)
1 Sindre Olsen TX-JUDO Fredrikstad
2 Brage Karlsen Alta Judoklubb
3 Simen Romnæs Ippon Judoklubb

U17 Jenter -48/57 kg(NCup)
1 Madelene Rubinstein TX-JUDO Fredrikstad
2 Lena Myklebust Ippon Judoklubb

U17 Jenter -57/63/70 kg(NCup)
1 Fredrikke Roaldseth Trondheim Judokwai
2 Eline Dagestad Helland Nesodden Judoklubb
3 Julie Bygdevold Ippon Judoklubb
3 Mina Husby Trondheim Judokwai
5 Tonje Almeland Krokstad Judoklubb
5 Ingebjørg Holbø Levanger Judoklubb

U17 Gutter -46/50 kg(NCup)
1 Marius Jacobsen Nesodden Judoklubb
2 Nicolai Johnsen Ippon Judoklubb
3 Sture Aursnes Ippon Judoklubb
4 Stian Mathisen Ippon Judoklubb

U17 Gutter -55 kg(NCup)
1 Ragnar Øren Trondheim Judokwai
2 Sander Berli Ippon Judoklubb
3 Erik Alsgaard Ippon Judoklubb
3 Henrik-Christian Heffermehl Ippon Judoklubb
5 Jonas Møller Ippon Judoklubb
5 Henrik A. Reitan Levanger Judoklubb

U17 Gutter -60 kg(NCup)
1 Simen Aas NJJK
2 Jørgen Jørgensen Alta Judoklubb
3 Ole Kotsbakk Trondheim Judokwai
4 Petter Austad Ippon Judoklubb

U17 Gutter -66 kg(NCup)
1 Alexander Gård Ippon Judoklubb
2 Jørgen Ruiz Garcia Levanger Judoklubb
3 Sindre Olsen TX-JUDO Fredrikstad

U17 Gutter -73 kg(NCup)
1 Aleksander Fossan Steinkjer Judoklubb
2 Kristian Hegna Storli Ippon Judoklubb
3 Mattis B. Kolstad Kinsa Judoklubb
3 Ola Løvrød Levanger Judoklubb

U17 Gutter -81 kg(NCup)
1 Adrian Tollefesen Nilsen Krokstad Judoklubb
2 Joachim Oven Kråkerøy Judoclub

U20 Jenter -57/63/70 kg(NCup)
1 Mona Jacobsen Nesodden Judoklubb
2 Lisa Thorsdalen Bodø Judoklubb
3 Julie Bygdevold Ippon Judoklubb

U20 Gutter -55/60 kg(NCup)
1 Sigve Årnes Ippon Judoklubb
2 Simen Aas NJJK
3 Brage Eikanger Trondheim Judokwai

U20 Gutter -66 kg(NCup)
1 Geir Sekse Danielsson           Asker Judo Club
2 Geir Bjerknes BK-Judo
3 Alexander Gård Ippon Judoklubb

U20 Gutter -73/81 kg(NCup)
1 Pål Andreas Narum Slemdal judoklubb
2 Lars Petter Holst Ippon Judoklubb
3 Isak Danielsen Steinkjer Judoklubb
3 Sivert Eimhjellen            Asker Judo Club
5 Nikita Gurjunov Kinsa Judoklubb
5 Ola Løvrød Levanger Judoklubb




25.10.2009 S.J.
Til toppen