Hovedside ] [ Nyhetsarkiv ] Historikk ] Trening ] Stevner ] Medlemsinfo ] Styret ] Utdanning ]

TRINN 2 FOR SELVFORSVARSKURS

Da det første selvforsvarskurset for incestutsatte kvinner ble arrangert i november i fjor, ble det gitt svært positive tilbakemeldinger til instruktørene Kine Meinhardt og Alf B. Rostad. I følge lederen for Incestsenteret i Nord-Trøndelag var det det beste selvforsvarskurset de hadde hatt.


TILVENNING AV FYSISK KONTAKT

Det var derfor gjensidig store forventninger fra instruktører og deltakere da kurs nummer to ble gjennomført lørdag 9. og søndag 10. februar. Hva har skjedd siden sist? Kan det skje en positiv utvikling når det trenes så sjelden?  Flere av deltakerne forteller om en utvikling, en befesting av egenoppfatning og tro på at det kan ligge en løsning på deres frykt og redsel i judo. Ikke nødvendigvis bare i den tekniske delen, men også gjennom å tilvenne seg fysisk kontakt med andre. Bevissthet om at det er mulig å avbryte overgrep, stoppe vold er viktig, og at dette er innen deres egen rekkevidde.

POSITIIV UTVIKLING
- For oss som kommer utenfra, er det en påtakelig utvikling siden forrige gang, sier Alf B. Rostad, som ledet kurset. Som hjelpeinstruktører hadde han Kine Meinhardt (15) og Ina Lervåg (17). Kine og Ina har også erfaring som instruktører fra Levanger Judoklubbs jentegruppe.

FÅ TEKNIKKER - MANGE SITUASJONER
Teknikkene som brukes hentes i hovedsak fra judo, selv om ikke alle er lovlige i konkurransesammenheng. Kast, støt, slag, spark, bend og stranguleringer tas i bruk, men prinsippet om få teknikker, men mange situasjoner er grunnleggende. - Det arbeides mye med forståelsen av det jeg benevner som halvløsninger og mellomløsninger. Derfor oppfordres de til å være tenkende og selvinstruerende gjennom å prøve å sette sammen teknikker for å løse situasjoner. Deltakernes egne innspill viser flere og flere eksempler på at denne metodikken gir resultater, sier Alf B. Rostad

Til toppen